Musicalnieuws.nl

5 sterren voor Kruimeltje en de Goudmijn

Iedere theaterliefhebber kan zich, denk ik, herinneren waar de liefde voor theater begon. Dat ene stuk dat je zag als kind, als jongere als volwassene dat je meezoog het verhaal in, precies eng of grappige genoeg was, precies ontroerend of indringend genoeg was en je je even in een andere wereld waande. En dan helemaal gelukkig of in trance naar buiten komen.

Kruimeltje en de Goudmijn is zo’n voorstelling. Zo eentje waar alles even op zijn plek valt. De spanningsboog die klopt bij de lengte van de voorstelling, de muziek en het ingenieuze decor en de liefde voor theater samengebracht in een verhaal dat twee verhaallijnen kent die precies in elkaar passen.  En ook fijn, geen morele boodschap die wordt uitgelegd. Een voorstelling lang kun je je laven aan gewoon oprechte speelvreugde en betoverend verhaalplezier.  Chapeau!
Mauro Degroote en Sem Konijn stelen de show. Mauro is geboren voor het toneel, zingt en speelt goed, heeft lef en is gewoon Kruimeltje. Sem Konijn pakt het publiek in en heeft de lachers op zijn hand (het jongetje voor mij kwam steeds niet meer bij van het lachen) en maakt van de boevenbende geen grote griezelclub (waar trouwens de mondharmonica muziek voor wie geen kind meer is een verwijzing vormt naar een beroemde western) maar een aaibaar stelletje stouterds.
De zaal mag ook meedoen en ook daar merk je hoe goed deze musical in elkaar zit, geen onrust, maar een zaal die meeleeft, een beetje als bij een ouderwetse poppenkast voorstelling.
Daar zit ook het geheim van deze familievoorstelling. Het is warm, vrolijk, lief zonder oubollig of saai te zijn. Het is gewoon meebewegen op een schip van spel, taal en muziek (en er wordt uitstekend gezongen!) en daar ontzettend veel plezier aan beleven.
Neem je (klein)kind en alle kinderen die je kent bij de hand en neem ze mee naar dit toneelfeest en bezorg ze een levenslange liefde voor theater.
 
REP entertainment : te zien door heel Nederland .  https://repentertainment.nl/kruimeltje-de-musical/

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Door Elise Kant
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025