Musicalnieuws.nl

Een Rits te Ver 2.0: Een hilarische rollercoaster op de camping

Een Rits te Ver betekende in 2005 de absolute doorbraak van Jon van Eerd als Harrie Vermeulen. Daarna heeft Jon van Eerd jaren lang als Harrie Vermeulen de ene hilarische show na de andere gespeeld. Nu in 2024 staat Een Rits te Ver 2.0 op de planken met Joey Schalker als de nieuwe Harrie Vermeulen.

Ondanks dat het een onmogelijk is om Jon van Eerd te vervangen, lukt het Joey om een geweldige, maar geheel nieuwe Harrie Vermeulen te zijn. Hij geeft een eigen draai aan de rol en dat werkt!  Joey weet de karakteristieke chaos van deze figuur perfect te vertolken. Zijn interactie met de andere acteurs, met name Arie Cupé als Igor is hilarisch! Maar ook met Margo Dames als inspectrice Karin van Kralingen en Marjolijn Touw als klagende campinggast Maya Hak volgen vele hilarische momenten. Vooral een vreselijk lachwekkende scene die ook nog een keer in de achteruit wordt gespeeld! Zo knap! Dick Cohen, Dané Wessels en Shahinez de Leeuw leveren sterke prestaties en dragen positief bij aan de algehele sfeer van de voorstelling.

Het verhaal draait om de chaos op camping de Wielewaal, waar Harrie en zijn dochter Luna alles in het werk stellen om de camping draaiende te houden. De komst van een strenge inspecteur zorgt voor nog meer hilarische verwikkelingen. Dochter Luna heeft een geheime liefde, er loopt een vervelende veeleisende campinggast rond en ook zijn assistent Igor maakt er een compleet onhandelbare chaos van. Het plot is verrassend en onderhoudend, met genoeg twists en turns om je op het puntje van je stoel te houden.
Naast de sterke verhaallijn en de uitstekende acteerprestaties, is het decor van de voorstelling indrukwekkend en erg functioneel. De caravan met niet alleen verschillende deuren maar ook met luiken en ramen waar is veel gebruik van gemaakt wordt, is een bijzonder onderdeel van de voorstelling.

De humor in Een Rits te Ver 2.0 is een feelgood voorstelling en daardoor breed toegankelijk. De show  slaat daarom aan bij een groot publiek. Van slapstick en woordspelingen tot fysieke komedie, er is voor ieder wat wils. De grappen zijn snel, vlot en zitten vol zelfspot. Het is duidelijk dat de makers van de voorstelling veel plezier hebben gehad in het schrijven en opvoeren van dit stuk. Daarom geven wij de show vijf sterren en zeggen: Ga dit zien en probeer maar eens om niet te lachen! Kijk HIER voor de speellijst en tickets

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025