Musicalnieuws.nl

Musical Award-waardige prestatie van Ellen Pieters in Onze Jordaan

Onze Jordaan is een prachtig muzikaal verhaal over een bijzondere wijk in Amsterdam. In het kader van het 750-jarig bestaan van de stad schreef Diederik Ebbinge Onze Jordaan, waarin hij je in deze voorstelling meeneemt op een emotionele reis door de tijd, van de naoorlogse jaren tot het heden.

Onze Jordaan is een aangrijpende musical die de geschiedenis van de Amsterdamse Jordaan vertelt door de ogen van Greet, een vrouw die haar hele leven in deze karakteristieke wijk heeft gewoond. Het verhaal begint op de dag van de bevrijding in 1945, wanneer een tragische gebeurtenis Greet's leven drastisch verandert. Als jonge weduwe met twee kinderen moet ze leren omgaan met verlies en armoede, terwijl ze tegelijkertijd de saamhorigheid en warmte van de Jordaanse gemeenschap ervaart.

De musical volgt Greet's leven van de naoorlogse jaren tot aan haar oude dag. We zien hoe de Jordaan transformeert van een arbeiderswijk met een hechte gemeenschap naar een hippe buurt met een geheel nieuwe bevolking. De komst van de 'yuppen' en studenten heeft de wijk gered van sloop, maar heeft tegelijkertijd de unieke sfeer van de oude Jordaan veranderd.

Onze Jordaan is geen standaard musical, want uiteraard zitten nummers als “Pikketanussie” in de show, maar er zit veel meer opera in. Jopie (gespeeld door Richard Spijkers) zet regelmatig Nessun dorma van Giacomo Puccini in en zorgt daarmee regelmatig voor een kippenvel moment, wat een stem! Zo ook zijn zoon Jan (Peter Gijsbertsen). Hij volgt zijn vader op in het Belcanto’s en als ze samen dan ook nog het duet uit De parelvissers van Georges Bizet inzetten, houdt bijna niemand het droog.

De zang is prachtig en loepzuiver, maar de held van de voorstelling is toch echt Ellen Pieters! Niet alleen zingt zij prachtig, maar met haar spel ontroert ze de hele zaal. Van jonge Greet tot bejaarde Greet ze speelt alles even overtuigend en innemend!

Of je nu een Jordanees bent in hart en nieren of gewoon geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Amsterdam, Onze Jordaan is een absolute aanrader. En wat er ook gebeurt: BLIJF ZINGEN!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025