Musicalnieuws.nl

The Little Liars Club: Een show waarbij je mag liegen, daar wil iedereen heen toch?

Dit keer geen grootschalige familiemusical van Deep Bridge, maar een kleine musical voor 120 man in hun eigen hoofdkantoor in Wilrijk. In samenwerking met The Musical Academy en de auteur Jonas Boets wordt het verhaal ‘Het Fopidool’ van The Little Liars Club op de planken gebracht.

The Little Liars Club helpt kinderen die gelogen hebben. Zo proberen zo voor Thor een beroemd iemand op zijn verjaardagsfeest te regelen, nadat hij heeft opgeschept tegen zijn vrienden dat er een zal zijn. Maar ze helpen ook Alice: zij loog dat ze kon zingen. Nadat ze de koninklijke zangwedstrijd won, moet ze de hulp inschakelen van The Little Liars Club. Zo vals als een kraai, maar toch moet ze optreden voor de koning. Help!
 
Sanne van Zwam speelt de hoofdrol van Alice met glans. Ondanks dat ze meerdere keren zingt dat ze niet kan zingen, komen er toch echt prachtige klanken uit haar. Dit is wat verwarrend als publiek, want ze kon toch niet zingen? Maar des te meer kijken we uit naar de volgende producties met dit jonge talent. Ze zingt veel in de musical, waaronder erg moeilijke solo’s. Echter fiets ze hier moeiteloos doorheen. Jits Desmet speelt een prachtige diva die alle aandacht opeist. Met haar geweldige mimiek eist ze die aandacht van het publiek. Naast het super ensemble en Jervin Werckx als koning/Wally, willen we nog lof uitspreken voor Jasper Verhoeven als Fons en Isis Hoefman als Joke. Zij hebben regelmatig de lachers op de hand en maken het stuk extra luchtig.
 
De musical pretendeert voor kinderen vanaf 4 jaar te zijn, toch zijn er enkele puntjes van kritiek. Het is lastig voor hele kleine kindjes om goed zicht te hebben. Met een vijftal rijen die amper omhoog lopen en volwassenen op rij 1 zijn de stoelkussentjes spijtig genoeg niet hoog genoeg voor de echte kleintjes.
Ook worden er veel Engelse woorden gebruikt, al zullen kleine kinderen wel ‘cool’ kennen, Veel woorden en zinnen zullen niet niet tot in de kinderbreinen raken. Een vertaling van The Little Liars Club naar bijvoorbeeld de Kleine Leugentjesclub, zou al heel veel uitleg van de ouders schelen. Er komen ook veel grappen voor volwassenen in voor, die het dan weer prettig maken voor het wat oudere publiek.
 
Maar ondanks deze kleine puntjes van kritiek, verpest dit het verhaal en de beleving echter niet. Het feit dat liegen mag en dat je erbij geholpen wordt als kind, zorgt voor veel gegiechel bij het aanwezige publiek. Tel daarbij op dat ieder kind voor de musical een leugentje mocht opschrijven (en enkele daarvan echt worden voorgelezen tijdens de show) en je begrijpt dat er een positieve sfeer hangt. In een kleine studio is er geen tijd voor een groots decor. Door de vele kinderen lijkt het op een schoolmusical, maar dan wel met veel prachtige noten en kinderen die de danspasjes kennen.
 
Een show waarbij je mag liegen, daar wil iedereen heen toch? The Little Liars Club: Het Fopidool speelt nog tot en met zondag 15 september in Wilrijk, onder Antwerpen. https://deepbridge.be/shows/little-liars-club/#tickets
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025