Musicalnieuws.nl

10-Jarig jubileumvoorstelling Horror te zien rondom Halloween

Tien jaar na de première van Jakop Ahlbom’s Horror komt de unieke theaterervaring nog een keer terug in de Nederlandse theaters. Rondom Halloween zullen de acteurs van destijds weer in de huid kruipen van hun personage om het publiek getuige te laten zijn van een adembenemende nachtmerrie in een magische wereld die in het theater niet vaak is te zien. Vanaf 4 oktober 2024 is de voorstelling, vanwege het tienjarig jubileum, drie maanden lang te zien.

Jakop Ahlbom, de bedenker en maker van de unieke voorstelling Horror, kreeg destijds jubelende recensies. In de afgelopen tien jaar ontwikkelde hij een heel eigen stijl, waarin hij theater, mime, dans en illusionisme heeft vermengd tot een unieke theatertaal. Horror is een internationale hit waar meer dan 200.000 bezoekers naartoe zijn geweest en was te zien in steden als Parijs, Londen, Sydney, Madrid en Berlijn. Vanaf oktober komt deze ‘language-no-problem’ publieksfavoriet terug naar de Nederlandse theaters voor een jubileumtournee.

 

Ahlbom laat met Horror een theatervorm zien die niet vaak voorkomt. Als een van de weinigen heeft hij het voor elkaar gekregen om de filmeffecten bij horrorverhalen op het toneel tot leven te brengen. ‘Ik wil laten zien hoe lekker horror kan zijn,’ laat Jakop Alhbom weten. ‘Ik ben trots op deze voorstelling omdat hier alles samenkomt. Theater, dans, effecten en veel zwarte humor vertellen een tragisch verhaal.’

 

De rollen in Horror worden gespeeld door Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Sofieke de Kater, Thomas van Ouwerkerk, Reinier Schimmel. De acteurs die eerder in deze voorstelling te zien waren. De muziek is van Wim Conradi. Het decor is van Douwe Hibma, de kostuums van Esmée Thomassen ende dramaturgie is in handen van Judith Wendel.
 

Het verhaal

Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is weggekomen, maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien.

 

Voor kaartverkoop en meer informatie: https://www.jakopahlbom.nl/voorstelling/horror/


Producties Musical 2.0 - 2024/2025