Musicalnieuws.nl

Barrie Stevens te zien in ‘La Cage Aux Folles’

Exclusief te zien in CC Amstel in de waanzinnige, grappige musical met de originele tekst en liedjes in het Engels!

The Queen’s English Theatre Company (QETC) is verheugd te melden dat ze van 21 november t/m 15 december 2024 met de musical La Cage aux Folles exclusief te zien zijn in CC Amstel in Amsterdam. Barrie Stevens is samen met Louis van Beek en Brandon Delagraentiss te zien in deze versie. De regie en choreografie ligt in handen van Carolien Canters. De voorstelling zal in het Engels gespeeld worden. ‘La Cage Aux Folles’ was voor het laatst te zien in DeLaMar in Amsterdam tijdens de opening 14 jaar geleden.

Barrie Stevens is een grote naam in Nederland, op 11 juni j.l. vierde Barrie zijn 80-jarige verjaardag en 60 jaar in de showbizz). Wellicht tegen alle verwachtingen in, zal Barrie de rol van de rechtsconservatieve politicus Dindon vertolken, die alle gay- en dragclubs wil sluiten. Barrie is zonder twijfel de meest bekende Engelsman woonachtig in Nederland, een ambassadeur voor Gay Pride en een voorvechter van gelijke rechten.

The Queen’s English Theatre Company (QETC) is het toonaangevende, professionele Engelstalige theatergezelschap van Amsterdam. Opgericht door een kleine groep Engelstalige theaterliefhebbers in Amsterdam vierde het gezelschap in 2022 zijn 20-jarig bestaan. Sinds 2002 zijn zij nauw verbonden met de LGBTQ+ gemeenschap.

Over de show
Het is hysterisch, camp en grappig, maar in deze musical staat uiteindelijk een verhaal over familie, liefde en acceptatie centraal. De originele productie won 6 Tony Awards en tot tweemaal toe won de show een award voor beste revival. Ook bracht de show vele prachtige nummers van Jerry Herman voort, zoals het vaak vertolkte ‘I am what I am’. Jean-Michel is de zoon van Georges en zijn beroemde drag-queen echtgenoot Zaza. Wanneer de zoon een rechts-conservatieve politicus (zijn toekomstige schoonvader) uitnodigt in St. Tropez om hen te ontmoeten ontstaat er chaos en tumult.

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.Qetc.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025