Musicalnieuws.nl

Cine Music verovert harten en overdondert het publiek

Voor het tweede jaar is Cine Music op tournee. Een verbluffend intrigerend schouwspel waarbij je ogen te kort komt. Want waar moet je kijken : het prachtige orkest ? Of naar het doek daarboven? Of allebei want het meest indrukwekkende is het in sync zijn van geluid en film. Of je wil of niet je wordt vanaf de eerste seconde meegesleurd in emoties. En die emoties vormen een achtbaan.

Je voelt het aan de zaal. Bij Schindlers list is het doodstil. Tranen lopen over wangen wanneer concertmeester Hester van der Vlugt de viool solo speelt. Even is het publiek verbonden in verstilde emotie. Die verbondenheid is er ook bijvoorbeeld bij Once upon a time in the West, voor velen in de zaal een film met bijzondere herinneringen. Zo ook voor Patrick Martens, die in plaats van René Mioch, deze keer de presentatie deed. Zijn  onlangs overleden vader hield niet van films, wel van westerns. En deze hadden ze samen gekeken. Patrick Martens  is een fijne presentator. Losjes en persoonlijk praatte hij de avond aan elkaar. Met kennis van zaken én mooie anekdotes. Gewoon een fijn mens om naar te kijken.

En ja, dat orkest. Een prachtige mix van jonge en oudere muzikanten. Het speelplezier, de liefde voor muziek en de wens om echt muziek te maken spatten ervan af. Henk Ummels met click track op het hoofd leidde het orkest feilloos door de muziek. Een mega prestatie want elke vertraging of versnelling kan fataal zijn voor het synchroon lopen van beeld en geluid. Speciale hulde voor de slagwerkers die ook feilloos geluidseffecten wisten na te spelen.

Met deze tweede tournee, gebaseerd op de droom van John van de Sluis in  2019, geeft Cine Music opnieuw een visitekaartje af dat volle zalen belooft.  Het is zo’n avond waarop je, zelfs ondanks slagregens, verkwikt, vrolijk en met mooie herinneringen aan belevenissen bij de films die langskwamen, weer naar buiten gaat. En nu al zin hebt in de Specials (met koor!)  op 8 en 9 mei in de Phil in Haarlem en op 24 mei in Amare Den Haag.

Maar ga daar niet op wachten, de tournee is nu van start! Neem je ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen, buren en vrienden mee naar een avond heerlijk genieten. Tot 24 april overal in Nederland te zien. En ja, dan dus nog een keer! Doen!!

Door Elise Kant
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025