Musicalnieuws.nl

De Europese kampioenschappen Drag dit jaar in Amsterdam Met als hoogtepunt de Queen of the North Continental Miss-verkiezing

Vorig jaar waren voor het eerst de Europese kampioenschappen Drag in Nederland. Deze werden gehouden in Rotterdam. The Dutch Drag Dynasty presenteert nu met trots de tweede editie van de Europese kampioenschappen Drag, met als hoogtepunt de spannende Queen of the North Continental Miss-verkiezing. The Harbourclub Theater in Amsterdam, waar de shows van The Dutch Drag Dynasty ook te zien zijn,’ zal op 14 juni de plek zijn voor deze extravagante competitie. Het panel bestaat o.a. uit Vanessa van Cartier, Nikkie Tutorials. Carolina Dijkhuizen en Rikkie Kollé.

Dit jaar zullen negen fenomenale drag queens uit acht verschillende landen strijden om de felbegeerde kroon. Maar de inzet is niet alleen lokaal - de winnares zal Europa vertegenwoordigen tijdens de prestigieuze World Championships Drag in Chicago in september. Het belooft een waar spektakel te worden waar de grenzen van creativiteit worden verlegd en de ware geest van drag tot leven komt.
“Drag is niet zomaar kunst; het is een explosieve uitbarsting van creativiteit die elke andere kunstvorm moeiteloos evenaart, zo niet overtreft! Dat is precies waar The Dutch Drag Dynasty voor staat: het bevorderen van drag als een ultieme vorm van zelfexpressie en artistieke bekwaamheid. En wat past daar perfect bij? Juist, het kronen van de onbetwiste koningin van Europa! We geloven sterk in het bieden van een podium waar de allerbesten tegen elkaar kunnen strijden, en dat is precies wat Queen of the North Continental belichaamt: een epische strijd tussen de crème de la crème van de Europese dragwereld,” aldus founder The Dutch Drag Dynasty Marco Valk.
 
Wat deze editie nog specialer maakt, is dat het evenement live wordt uitgezonden in tien landen in Europa, met een verwachte kijkersschare van maar liefst 10 miljoen mensen. Vanuit elke hoek van Europa kunnen liefhebbers van drag zich verbinden en getuige zijn van de prachtige vertoningen op het podium.
 
Een panel van gerenommeerde juryleden staat klaar om te oordelen over de performances, waaronder niemand minder dan Vanessa van Cartier, de eerste en enige Europese Miss Continental ooit; Nikkie Tutorials, dé influencer op het gebied van make-up en schoonheid; Carolina Dijkhuizen, Ster uit de musicalwereld; Rikkie Kolle, de huidige Miss Nederland; Zahné Wilson, de huidige Miss Continental, Tim Küsters, de huidige mister gay Europe; en Noel Anaya, de huidige Mister Continental.


De deelneemsters:
 Paola Hoffmann
Italy
Angel Wings
Curacao +The Netherlands
Miss Peaches
Scotland + United Kingdom
Janey Jacké
The Netherlands
my Little Puny
The Netherlands
Miss Nyongbella
Cameroon + United Kingdom
Laryn Gitis
Ireland
Paloma Lust
Malaysia + The Netherlands
the only Latex
Scotland + United
 
Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar: www.thedutchdragdynasty.com
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025