Musicalnieuws.nl

De laatste loodjes voor Musicalgroep The Cast

Eerder dit jaar verbaasde Musicalgroep The Cast met name zichzelf door snel door het repetitieproces van Nine the musical te vliegen. Dit was goed te merken tijdens het laatste repetitieweekend voordat de groep het theater gaat betreden.

Dit weekend stond in het teken van de details. Alle dans werd in sneltreinvaart strak getrokken, teksten nog een laatste keer doorgenomen en de posities geperfectioneerd. Regisseur Marc-Peter van der Maas en choreograaf Jenny Burger zijn tijdens dit weekend streng maar rechtvaardig. Als de groep zich dan opmaakt voor een doorloop, merk je dat alles uit de spelers wordt gehaald wat erin zit.

Nine the musical gaat over succesvolle filmregisseur Guido Contini. Hij staat erom bekend dat alles wat hij aanraakt in goud veranderd. De wereld wacht nu op zijn volgende meesterwerk precies op het moment dat zijn huwelijk lijkt te eindigen. Guido voelt de noodzaak om aan iedereen in zijn leven tegelijkertijd gehoor te geven. Tijdens zijn overpeinzingen zien wij de mensen uit zijn heden en verleden die hem gevormd hebben tot wie hij is.

Hoofdrolspeler Frank zet een indrukwekkende versie van filmregisseur Guido Contini neer. Omdat ‘Nine’ volledig om dit personage draait, is er bijna geen moment waarop Frank het podium verlaat. Hij weet zijn gigantische hoeveelheid tekst fantastisch te vertolken. Zijn tegenspeelster Zoë-Jane weet op haar beurt de balans tussen gekwetste echtgenote en sterke, eigengereide vrouw uit te beelden. De zang over haar liefde voor Guido zorgt bij meerdere toeschouwers voor kippenvel. Ook jonge Guido gespeeld door Tobias met zijn engelenstem maakt de nodige emotie los. De andere hoofdrollen zijn één voor één goed gecast en brengen ieder hun eigen personage en relatie met Guido prachtig in beeld.

Musicalgroep The Cast staat op 31 mei en 1 juni in het Kennemer Theater in Beverwijk. Kaarten zijn nog te koop via de site www.kennemertheater.nl


Producties Musical 2.0 - 2024/2025