Musicalnieuws.nl

De Nachtwacht zorgt voor dagenlang nagenieten

De Nachtwacht gaat wederom ten strijde tegen het kwaad. Dit keer gaan Wilko, Vlad en Keelin op bezoek bij de Sneeuwkoningin, die door het kwaad bevroren wordt. Deze nieuwe Studio100-show ging in première in CC Asse en is ee tweede theatershow met Sophie Janssens als Keelin.


Een theaterzaal vol met fans zong, danste en toverde mee met hun helden van de Nachtwacht. Zoveel verkleden mini-Vlad’s, mini-Wilko’s en mini-Keelin’s zagen dan ook hoe er een waar ijspaleis op het podium verscheen. We waren op bezoek bij de Sneeuwkoningin. En zoals het een echte royal betaamd, verlaat ze haar gasten vroegtijdig. Een grote rol had ze niet, want toen ze na meer dan de helft van de show bevroren te zijn geweest weer terugkwam, was het eindlied al ingezet. Die liedjes zijn en blijven toch een sterk en centraal element in de show. Vele bekende nummers wisselen elkaar in een snel tempo af en worden luidkeels meegezongen. Toch leken de twee heren wat verkouden of schor van de vele shows, wat hun zang niet ten goede kwam. Gelukkig werken de nummers erg meeslepend, waardoor je als volwassenen nog dagenlang door deze oorwurmen wordt herinnerd aan je bezoekje aan de Nachtwacht. Naast de mindere zang in vergelijking tot vorige shows, leken de acteurs nog niet helemaal in het stuk te zitten. Er wordt zichtbaar nagedacht over danspasjes en ook kleine versprekingen zijn opmerkbaar. De geoliede machine van vorig jaar heeft nog wat kilometers nodig op de teller, dat is een ding wat duidelijk is.

Wat de Nachtwacht-shows voor volwassenen altijd leuk heeft gemaakt is de aanwezige humor. Zeker Giovanni Kemper als de weerwolf Wilko zet veel lachsalvo’s op zijn teller. Toch is dit in deze show een pak beperkter dan de vorige edities, wat erg jammer was. Praten met een volle mond popcorn, of een scheetgeluid bij het bukken zorgen echter wel voor de verlichting van de spannende sfeer die om het monster heen hangt. Waar vroeger kritiek was op té enge monsters tijdens de voorstellingen, leek het dit keer op een blauwe egel uit het Mario Bros universum. Voor de kleintjes zeker niet erg, maar voor de beginnende tieners in de zaal mocht het wat enger.

Al met al is het een fijne show om samen als gezin te beleven. Studio100 leert onze kinderen om samen te werken om onze doelen te bereiken. Laten we deze boodschap ook als volwassenen tot ons nemen. We hopen dat binnen enkele shows het try out-gehalte van de show af is en het publiek wordt getrakteerd op een nog beter optreden van hun favoriete helden. Wij geloven in de Nachtwacht!

Tot en met 16 november reist deze show door heel België. Tickets en info: https://studio100.com/be/nl/algemeen/shows/de-bevroren-sneeuwkoningin 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025