Musicalnieuws.nl

Klokkenluider van Notre Dame van Theater Terra (poppen-)spel op hoog niveau

Theater Terra maakt al jaren kindervoorstellingen met een volwassen touch die zich onderscheiden van ander kindertheater door het veelvuldig gebruik van poppen.

Ook in de Klokkenluider van de Notre Dame doen ze dat en dat is heel slim. Quasimodo is een lelijke en tegelijk innemend personage, dat is heel mooi gedaan. Dat werkt goed in het contrast met de vrolijke en mooie Esmeralda en de slechterik pur sang Frollo. 

De drie acteurs, Sjors Arts, Melle Berendse en Romy Peters, zijn erg goede acteurs en hebben ontzettend veel plezier in hun rollen. Ook kunnen ze alle drie heel mooi zingen, dat maakt het een genot om naar te kijken en te luisteren.
Af en toe was het best donker op het toneel, wat bijdraagt aan de spannende sfeer maar voor de opa’s en oma’s in de zaal was het soms wel wat lastig te zien. 

Een slim decor en belichting zijn echt indrukwekkend, en het gebruik van projectie ook, tot en met de klokken aan het eind aan toe.
Het verhaal is spannend en dat wordt ook zo neergezet. Niet voor bange kinderen, maar uit de reacties op te maken vonden ze het allemaal prachtig.  Ook de onvermijdelijke val van Frollo.
Het “dit is de moraal van dit verhaal” moment had weggelaten mogen worden. De boodschap zat voldoende en prachtig verpakt in het verhaal : Jij mag zijn wie je bent.  En door het nog een keer uit te leggen werd het niet sterker, vormde zelfs een wat wonderlijk contrast met de dood van Frollo.

Klokkenluider van Notre Dame is een dikke aanrader voor knusse middagen in het theater, met een klein handje dat soms dat van (o)pa of (o)ma zoekt van de spanning om daarna weer te dansen op de stoel.

Kindertheater zoals het moet zijn. Ga het zien!

Door Elise Kant/MH

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025