Musicalnieuws.nl

Martijn Noort in Moulin Rouge de ontdekking van het jaar

Deze visuele extravagante show is een oogverblindend spektakel vol kleurrijke kostuums, indrukwekkende decors en een energieke choreografieën. Die worden uitgevoerd op een mash-up van vele bekende liedjes.

Het theater is prachtig  verbouwd en dat zie je al gelijk in de foyer bij binnenkomst: veel rood en bling. Als je dan plaatsneemt in de zaal, word je al gelijk in de sfeer van de Moulin Rouge gezogen. De pre-show is een feestje op zich en zorgt ervoor dat je vol verwachting naar de voorstelling uitkijkt.

Verhaal:
De Parijse nachtclub Moulin Rouge zit in de geldproblemen. De eigenaar Zidler (Carlo Boszhard) geeft één van ‘zijn’ courtisanes, Satine (Keoma Aidhen), de opdracht om een rijke hertog (Nino Ruiter) te verleiden. Door een misverstand is het componist Christian (Martijn Noort) die wordt ingepakt. De twee worden hopeloos verliefd, terwijl Satine alsnog moet aanpappen met de miljonair..

Martijn Noort is echt de ontdekking van het jaar; zijn prachtige stem, zijn overtuigende spel en zijn charisma zijn alleen al een reden om deze show te gaan zien. Tel daarbij op een geweldige Carlo Boszhard als baas van de Moulin Rouge, die op zijn eigen humoristische wijze Zidler heerlijk weet neer te zetten. Nino Ruiter als de harde Hertog is erg overtuigend en ook vocaal erg fijn om naar te luisteren. Maar ook de rest van de cast is sterk.
De dansers van Moulin Rouge bezitten een ongekende energie en precisie. Vooral de opening van de tweede akte is een waar spektakel, met zelfs acrobatische stunts. De adembenemende dans wordt perfect synchroon uitgevoerd op het ene bekende nummer na het andere.

Ondanks alle glitter en glamour gaat Moulin Rouge ook over diepgaande thema’s. De thema’s Waarheid, Schoonheid, Liefde en Vrijheid zijn de rode draad door de voorstelling. Waardoor er naast al het spektakel er veel emotionele scenes zijn. De cast weet deze emoties op een overtuigende manier over te brengen, waardoor je als toeschouwer volledig wordt meegesleept in het verhaal.

Hou je van een avondje uit met veel glitter en glammer, sexy mannen en vrouwen? Dan is  Moulin Rouge de Musical een absolute must-see.. Of je nu fan bent van musicals, van de film of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke avond uit, Moulin Rouge zal je niet teleurstellen.

Kijk op onze facebookpagina voor uitgebreid fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025