Musicalnieuws.nl

Moderne versie van King Lear door Alex Hendrickx en Dick van den Toorn op de Parade

Twee toneelspelers - Alex en Dick - buigen zich over King Lear, een van Shakespeares beroemdste tragedies in een ingrijpende bewerking van schrijver Don Duyns.

Meng een koning met beperkt inzicht, een brutale nar, drie dochters (waarvan twee valse krengen), een bastaard, een Franse veroveraar met wat stormen op de hei, een opvolgingskwestie en een absurde aria en je krijgt een voorstelling vol hebzucht en bedrog met vergeefse hoop op een goede afloop.

Het grappige is dat echt het hele stuk King Lear van Shakespeare wordt verteld, maar dan op een uiterst lachwekkende wijze! De gezichten van Alex Hendrickx zijn “priceless” en ook de expressies van Dick van den Toorn zijn geweldig, zoals we van hem gewend zijn.

Op een toneel dat in tweeën in verdeeld door een tafel met wat rekwisieten in het midden, spelen de twee overtuigend hun diverse rollen. Vooral Alex neemt veel rollen voor zijn rekening en de een nog grappiger dan de andere. Dick speelt op zijn eigen hilarische wijze King Laar, maar ook hij neemt diverse andere rollen voor zijn rekening om het gehele verhaal te kunnen vertellen.

Alex en Dick werkten eerder samen met Don Duyns in de voorstelling Wolfgang, het wonderjong. Dick stond maar liefst élf keer eerder op de Parade en Alex speelde vorig jaar in de succesvoorstelling Siegfried en Roy.

Gezien op de parade op dinsdag 6 augustus in Utrecht, maar ze spelen ook nog op de parade in Amsterdam.
Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025