Musicalnieuws.nl

Open repetities De Klokkenluider van de Notre Dame aan het Donkmeer te Berlare

Cast, creatives, enkele paarden en honderd figuranten toonden aan de aanwezige pers enkele scènes in het impressionante decor van de Klokkenluider van de Notre Dame.

Een ware kerk is aan de oevers van het Donkmeer in de Belgische stad Berlare gebouwd. En met vier meter extra in de breedte dan de originele in Parijs, is er genoeg plaats om die grootsheid van de kerk na te bootsen. In totaal steekt het bouwwerk 16 meter de lucht in en is 34 meter breed. De acht klokken hangen inmiddels ook. Er is over de hele wereld gezocht, maar uiteindelijk zijn de klokken hier gemaakt. De grootste is zelfs een indrukwekkende twee meter hoog. “En ze luiden!” aldus decorontwerper Marnik Baert. In de 14e eeuw was de kerk nog in volle opbouw, dus een ouderwetse stellage kan niet ontbreken. Volgens Marnik wordt dit tegen de première nog meer aangekleed zodat de ijzeren constructie niet meer te zien zal zijn. Als publiek kijk je naast dit gebouw uit op het prachtige Donkmeer, dat tijdelijk dienst doet als de Seine in Parijs. Een typisch tafereel in Parijs zijn de bruggen over die Seine. Een brug vol zand dient om de koets met paarden richting het plein voor de Notre Dame te brengen.
 
Met zoveel aanwezigen on stage en in zo een groot decor voelt het als “5000 puzzelstukken die langzaamaan samenkomen”, aldus regisseur Bruno van Heystraeten. Verschillende huizen kunnen open en het middenstuk van de Notre Dame kan zelfs helemaal uitschuiven. Spektakel verzekerd! Nog een goede tweetal weken voordat het stuk in première gaat, moet aan de kostuums, decors, choreografie en songs gewerkt worden.
 
De hoofdcast bestaat uit Vlaams toptalent zoals Nordin De Moor, Ruben Van Keer, Idalie Samad, Leendert De Vis, Hilde Van Wesepoel en Pieter Casteleyn. Met deze indrukwekkende cast en het sterke creatieve team belooft "De Klokkenluider van de Notre Dame" een onvergetelijk spektakel te worden. Festivaria, bekend om hun grootschalige musicalspektakels om de twee jaar aan het Donkmeer, heeft met eerdere producties zoals "Singin' in the Rain" in 2022 bewezen een unieke theaterervaring te kunnen bieden.
 
Deze twintigste productie van Festivaria gaat op 23 augustus in première en loopt tot en met 7 september. Snel kaarten bestellen is de boodschap! www.festivaria.eu 

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025