Musicalnieuws.nl

Première 40-45 laat iedereen sprakeloos achter

Na België mag nu heel Nederland genieten van het ongekende spektakel 40-45 van Studio 100

Na het overdonderend succes van de spektakel-musical 40-45 in België, brengt Studio 100 nu de 2.0 versie naar Nederland. Deze spektakel-musical ging op zaterdag 21 september in première in de verbouwde hallen Midden Nederland in Barneveld en MusicalNieuws was hierbij aanwezig

Het is een verhaal gaat over twee broers, Dirk en Louis, die opgroeien in Rotterdam in een warm gezin. De broers zijn elkaars hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken. Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in elke huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Dirk en Louis, want na het bombardement van Rotterdam komen ze beide aan een andere kant in de strijd te staan.

De show is werkelijk van ongekend kaliber en heeft even fantastische cast. Soy Kroon is een absoluut multi talent, hij speelt de rol van Louis overtuigend en zingt loepzuiver. Alles wat hij doet komt enorm binnen bij het publiek. Zijn samenspel met Gaia Aikman als Lea is heerlijk om te zien en hun lied: Blijf bij mij is misschien wel het vocale hoogtepunt van de show.
Dorian Bindels speelt de rol van Dirk en speelt zowel liefhebbende broer als joden hatende SS-er even sterk, met een paar pittige nummers weet hij goed uit te pakken.. Samen weten Dorian en Soy de zaal in het nummer ‘Doe Maar’ op het puntje van de stoel te zetten, de opbouw is erg mooi waardoor je heel goed met hun meeleeft.  Deze twee mannen trekken de show en zijn beide vrijwel de hele show op het toneel te zien. Naast Dorian weet Niniane Everaert zich ook goed staande te houden.
Kees Boot en Babette van Veen kennen elkaar door en door en dat straalt er vanaf. Ze zijn beide fijn om naar de kijken, maar Kees verdient wel een extra vermelding want wat is deze man goed! Naast de hoofdrollen staat er een enorm ensemble bestaande uit vaste ensembleleden en figuranten, zowel jong en oud.

De regie en het script waren in handen van Frank van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en niemand minder dan Will Tura en Steve Willaert componeren de muziek van dit spektakel. De muziek werd niet live gespeeld, maar is live ingespeeld door het Symfonieorkest Vlaanderen. 40-45 is nu in ieder geval nog tot en met 5 januari te zien in de hallen Midden Nederland in Barneveld .

Ondanks dat 40-45 net zoals Soldaat van Oranje over de Tweede Wereldoorlog gaat en dat ze beide bewegende tribunes hebben, houdt hier de overeenkomst wel gelijk op. Het zijn absoluut niet dezelfde voorstellingen!

Met de speciaal gemaakte enorm grote zaal, 8 in verschillende richting rijdende tribunes, een vliegtuig en een 30 meter lange trein is 40-45 zeker een spektakel te noemen. Door de grote van de zaal wordt er gebruik gemaakt van koptelefoons, waardoor het geluid altijd en overal even goed te horen is. Hoewel de show bijna 2 uur duurt (zonder pauze) gaat het best snel. De vaart zit er goed in en door de grote decorwissels heb je altijd wel iets om op te letten.

40-45 krijgt van ons 5 sterren en denken dat iedereen deze show zou moeten zien. Wil je de show zien? Kijk HIER voor de tickets.

Kijk op onze facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025