Musicalnieuws.nl

Première Musicalcomedy BABES in het Fakkeltheater: een geslaagde comeback met een krachtige boodschap

Ann Van den Broeck, Bieke Ilegems, Maike Boerdam en Peter Thyssen zorgen voor de "comeback van het jaar" , meteen ook de eersteling én comeback van musicalmaker ISKARIOT

Maandagavond ging in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen de nieuwe musicalcomedy BABES in première, de allereerste productie van het gloednieuwe musicalhuis ISKARIOT. De voorstelling wist direct indruk te maken op de aanwezige genodigden uit de musicalwereld en pers, die lovend waren over deze debuutproductie. BABES is niet alleen een hilarische voorstelling, maar biedt ook diepgang door het verhaal van drie vrouwen die hun eigen lot in handen nemen en zich niet langer laten misleiden.
Tickets en meer informatie over de voorstelling zijn beschikbaar via www.iskariot.be of www.fakkeltheater.be.

Kijk HIER voor ons fotoverslag

De sterrencast, bestaande uit Ann Van den Broeck, Bieke Ilegems, Maike Boerdam en Peter Thyssen, zette een fantastische prestatie neer. Een extra pluim ging uit naar Ann Van den Broeck, die pas tien dagen geleden onverwachts inviel voor Daisy Thys. Haar krachtige en overtuigende vertolking liet zien waarom ze een van Vlaanderens meest geliefde musicalsterren is.

Een comeback voor zowel de cast als ISKARIOT

BABES vertelt het verhaal van een voormalig succesvolle meidengroep uit de jaren '90 die na 25 jaar opnieuw bij elkaar komt voor een comeback. Het humoristische script, geschreven door Allard Blom, en de aanstekelijke muziek van Sam Verhoeven, maken van deze productie een feest voor zowel het publiek als de cast. De regie was in handen van de ervaren Martin Michel, die opnieuw liet zien hoe je een energieke musical met zowel humor als emotie op de planken brengt.

Ann Van den Broeck, Maike Boerdam en Bieke Ilegems vormden een aanstekelijk trio op het podium, waarbij Bieke Ilegems indruk maakte met haar debuut in deen musical. Peter Thyssen, als de ietwat onhandige ex-manager die de comeback organiseert, zorgde voor de nodige komische noot.

BABES speelt exclusief vier weken in het Fakkeltheater te Antwerpen. Dit unieke moment is niet alleen de start van een nieuwe productie, maar markeert ook de geboorte van een nieuw musicalgezelschap, ISKARIOT, dat met deze productie zijn eerste stap zet in de Vlaamse musicalwereld. De voorstelling is een ode aan zowel het nostalgische tijdperk van de meidengroepen als aan de veerkracht van artiesten die, na jaren van stilte, opnieuw hun plaats in de schijnwerpers opeisen. Met BABES zet ISKARIOT zijn missie voort om originele, kleinschalige, artistiek hoogstaande musicalcreaties te brengen. De voorstelling zal exclusief gedurende vier weken te zien zijn in het Fakkeltheater te Antwerpen.

OVER ISKARIOT
ISKARIOT is een nieuw musicalgezelschap dat zich richt op het ontwikkelen van originele producties. Het team achter ISKARIOT is verantwoordelijk voor enkele iconische musicals zoals "Lelies""Josephine B.", en "Goodbye Norma Jeane". Na het beëindigen van Judas TheaterProducties, besloot het team met ISKARIOT door te gaan, gedreven door hun liefde voor het musicalvak.

Trailer met de eerste beelden uit BABES
Bieke Ilegems, Maike Boerdam en Ann Van den Broeck als “BABES”
In de jaren '90 was het een meidengroep waarvan iedereen de liedjes mee kon zingen: BABES.
In een tijd waarin vaker op het verleden wordt teruggegrepen om succes te bereiken, besluiten Nathalie, Sanne en Pamela om onder leiding van hun vroegere manager Guido ongeveer 25 jaar later toch weer bij elkaar te komen.
Eenieder van hen heeft daar zo haar eigen redenen voor. 
Maar kan dat nog wel?

Is het mogelijk om, als je elkaar 25 jaar amper gesproken hebt, de draad weer op te pakken? 
En passen de liedjes van vroeger nog wel bij de vrouwen die de drie Babes geworden zijn? 
Is bekend zijn vandaag de dag nog hetzelfde als bekend zijn in de jaren ’90?

Alle ogen zijn gericht op dat ene concert.
Die ene avond waarin ze laten zien: BABES is terug!

BABES is een nieuwe Vlaamse musicalcomedy van de makers van “Lelies”, “Josephine B.” en “Goodbye Norma, Jeane” en speelt slechts 4 weken exclusief in het Fakkeltheater. 
Glansrollen zijn er weggelegd voor Bieke Ilegems – die tevens haar musicaldebuut maakt -, Ann Van den Broeck, Maike Boerdam en Peter Thyssen. 
Ze zullen begeleid worden door een live orkest onder leiding van Thomas Vanhauwaert.
 
Meer info via www.iskariot.be of www.fakkeltheater.be

Praktische informatie over BABES

Première: 14 oktober 2024, Rode Zaal, Fakkeltheater, Antwerpen
Speelperiode: tot 3 november 2024
Tickets: €36, VIP-tickets: €46 (inclusief hapje, drankje en de beste plaatsen)
Reserverenwww.fakkeltheater.be – 070 246 036

Voorstellingen:

  • Maandag 14 oktober 2024 om 20:00 (première)
  • Donderdag 17, 24, 31 oktober 2024 om 20:00
  • Vrijdag 11, 18, 25 oktober en 1 november om 20:00
  • Zaterdag 12 en 26 oktober en 2 november om 15:00 en 20:00
  • Zondag 20, 27 oktober en 3 november om 15:00

Cast & Creatives

  • Cast: Bieke Ilegems (Pamela), Ann Van den Broeck (Sanne), Maike Boerdam (Nathalie), Peter Thyssen (Guido)
  • Regie & choreografie: Martin Michel
  • Script & liedteksten: Allard Blom
  • Muzikale leiding: Thomas Vanhauwaert
  • Decor & kostuums: Freek Veneman

Voor meer informatie over de musicalcomedy BABES, tickets en de volledige speellijst, kunt u terecht op de website van ISKARIOT: www.iskariot.be.


Producties Musical 2.0 - 2024/2025