Musicalnieuws.nl

Saturday Night Fever is een geweldig dansspektakel

Het is De Graaf en Cornelissen weer gelukt om een succesvolle nieuwe versie van een oude show te maken. Deze vernieuwde versie van de iconische musica Saturday Night Fever is rauwer en energieker dan ooit!

Saturday Night Fever is meer dan alleen een musical; het is een tijdcapsule die je rechtstreeks naar de discotheken van de jaren '70 transporteert. De energie, de passie en de authentieke sfeer worden op een meesterlijke wijze overgebracht door de cast en crew.

Verhaal:
Tony Manero is een jonge man uit Brooklyn die zijn leven vindt op de dansvloer. Met zijn vrienden en zijn indrukwekkende dansmoves probeert hij te ontsnappen aan zijn saaie baan en de problemen thuis. Als hij Stephanie ontmoet, wordt zijn wereld op zijn kop gezet. Samen ontdekken ze de wereld van de disco en dromen ze van een betere toekomst.

Buddy Vedder schittert als Tony Manero. Zijn danspasjes zijn fenomenaal en hij weet de kwetsbaarheid van zijn karakter op een ontroerende manier te tonen. Esmée Dekker is een prachtige Stephanie Mangano, mysterieus en vol zelfvertrouwen. Hun chemie op het podium is onmiskenbaar. Buddy staat vocaal ook zeker zijn mannetje, maar toch moeten wij de solo van Esmée toch zeker als hoogtepunt van de voorstelling noemen.
Barry Beijer is een heerlijke DJ Monty en deze rol is behoorlijk uitgebreid ten opzichte van vorige versies. DJ Monty komt in veel scenes voorbij

De gehele cast straalt een enorme energie uit en werkt perfect samen. De dansnummers zijn spectaculair en de zangprestaties zijn van hoog niveau. Speciale vermelding voor de dansprestatie van Terra Luna Urbach en Stijn Holewijn, die als Latinostel meedoen aan de danswedstrijd en iedereen met open mond achter laat.

De kostuums zijn kleurrijk en authentiek en geven de tijdgeest perfect weer. Uiteraard zitten alle hits van de Bee Gees er nog in, maar dan met een nieuwe vertaling door Florus van Rooijen. Voor degene die de vorige versies nog goed kennen is het wel even wennen, maar veel nummers lopen nu soepeler en kloppen beter.

Saturday Night Fever is een geweldige dansshow, maar toch niet geschikt voor de allerkleinste bezoekers. Er zit diverse expliciete scenes in, die niet geschikt zijn voor alle leeftijden. Maar ben je oud genoeg? Ga genieten van deze show! Saturday Night Fever is nu door het hele land te zien. Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025