Musicalnieuws.nl

Shrek-taculair: gelach gegarandeerd!

Van Hoorne Studios heeft met Shrek de Musical een gewaagde stap gezet om de geliefde animatiefilm om te zetten naar een groots opgezet theaterstuk. De familiemusical beleefde op zondag 20 oktober in het Luxor theater in Rotterdam zijn zeer geslaagde première.

Wie kent de grote groene Oger Shrek niet? Woonachtig in een stinkend moeras. Het liefst alleen, maar met een goed en groot hart. Zoiets als ruwe bolster blanke pit.

René van Kooten speelt de knorrige Shrek die een deal sluit met de heer Farquaad (gespeeld door Darren van der Lek), om prinses Fiona (Linda Verstraten ) uit een toren te bevrijden, waarna ze zal trouwen met Farquaad. Onderweg ontmoet Shrek een praatgrage ezel (Qshans Thode), waarmee hij samen het avontuur aangaat. Dat het avontuur een hele andere wending krijgt spreekt voor zich.

René van Kooten speelt Shrek met gevoel voor humor, geloofwaardigheid en sympathie. Van Kooten heeft door zijn vele verschillende rollen zijn veelzijdigheid al vaker bewezen. Maar met Shrek heeft hij een nieuwe uitdaging meester gemaakt; zelfs met een masker op lukt het hem om al zijn emotie over te brengen. Qshans Thode is fantastisch als praatgrage Ezel. Zijn intonatie is briljant en hij heeft de lachers op zijn hand, waardoor hij absoluut niet onder doet aan Eddy Murphy die de rol van donkey in film heeft ingesproken. Darren van der Lek heeft een hele kluif aan de rol van Heer Farquaad. Een hele voorstelling lopen, dansen en dergelijke op je knieën. Ga er maar aanstaan. Chapeau!!!!  Linda Verstraten is een genot om naar te kijken en te luisteren. De schetendans is een scène die je niet snel vergeet.

Er zit een lekker tempo in het verhaal, met mooie en begrijpbare liedjes, een enthousiaste cast, humoristische scènes en vooral ook de boodschap “Blijf wie je bent, de buitenkant verteld niet wie je van binnen bent”

Shrek is een heerlijke musical, geschikt voor jong en oud die 1,5 uur duurt (exclusief de pauze van ongeveer 20 minuten) en is daardoor voor kinderen vanaf een jaar of zeven goed te volgen.

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025