Musicalnieuws.nl

Spamalot door AZOV is genieten van begin tot het eind

Soms denk je een show te kennen en dan word je toch nog erg positief verrast, zo ook met Spamalot door AZOV in Abbekerk.

Spamalot is een hilarische parodie op de Arthurlegende, vol met Monty Python-humor, absurde situaties en catchy liedjes, zoals het liedje dat iedereen kent: Always look on the bright side of life! Elk jaar genieten wij van de shows van AZOV, zo ook dit jaar. Deze versie van Spamalot is vernieuwend en zo grappig dat wij werkelijk van begin tot het eind hebben gelachen.

Verhaal:
Koning Arthur en zijn trouwe metgezel Patsy trekken er op uit om ridders te verzamelen en samen de legendarische Heilige Graal te vinden. Onderweg komen ze allerlei bizarre figuren tegen en beleven ze de meest absurde avonturen. Van gevechten met Fransen en konijnen tot hilarische discussies over de betekenis van "Ni!", niets is te gek in deze komische zoektocht.

Het spel en zang is van belachelijk hoog niveau! Grote complimenten voor de regiekeuzes van Ineke de Geus, zij zorgt dat de spelers boven zichzelf uitstijgen. Het spel is zo overtuigend dat je werkelijk geen enkel moment door heb dat dit amateurs zijn. Maar ook de zang is geweldig, elke noot is raak en we hebben werkelijk niet één valse noot gehoord.

Maar ook de muzikale grapjes door het Grand Circle Orchestra onder leiding van Gerbrand van Kolck zijn hilarisch: Koning Arthur is bijvoorbeeld niet alleen eenzaam, ook ziet hij “Lege stoelen en Lege tafels” en zo ook het orkest. Alle musicalfans lagen in een deuk, zo ook wijzelf. Erg grappig!

De hoofdrollen maken indruk en de gezichtsexpresses van sommige mensen zijn hilarisch en met name Annelies als Patsy en Dennis  als Ridder zijn echt goud! De overige spelers zijn ook absoluut geweldig, om toch nog paar namen te noemen: Jos is een geweldige Koning Arthur en Geeske als Lady of the Lake brengt zeker het vocale hoogtepunt in haar “The song that goes like this”. Maar het is zo moeilijk om namen te noemen, want eigenlijk zijn ze stuk voor stuk super goed! Daarom onze complimenten voor de gehele cast, die ook nog alle dansen naar de choreografie van Sanne Tuijl en Marleen Klouwer geweldig uitvoeren.

AZOV speelt de show vandaag en morgen nog, maar helaas zijn deze shows helemaal uitverkocht. Maar probeer toch een kaartje te bemachtigen, want deze show wil je echt niet missen! En zoals de show eindigt: Always look on the bright side of life!

Kijk op onze facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025