Musicalnieuws.nl

Veelbelovende preview van 14-18 voorgesteld in Studio 100 Pop-Up Theater

10 jaar geleden is het ondertussen, de allereerste spektakelmusical van Studio 100. Toen nog in z'n kinderschoenen en voor het eerst uitgevoerd. Dat vroeg om een remake die grootser, spectaculairder en emotioneler dan ooit moet worden

De Nekkerhallen in Mechelen werden ondertussen ingeruild voor een volledig eigen pop-uptheater waarin de tribune, die enkel vooruit en achteruit bewoog plaatsmaakte voor maar liefst 8 rijdende tribunes die zich volledig rondom het speelveld kunnen bewegen. Speciaal voor herneming werd het script opnieuw onder de loep genomen en werd een nieuwe song geschreven die volgens niemand minder dan Gert Verhulst een prominente rol zal innemen in deze bewerking. Daarnaast werden ook nieuwe voertuigen aan het arsenaal toegevoegd, helemaal nagebouwd zoals in de tijd van de grote oorlog. De pers mocht het allemaal al even met eigen ogen aanschouwen tijdens een open repetitie.
 
In aanwezigheid van Gert Verhulst en regisseur Frank Van Laecke kreeg aanwezige pers in preview al de eerste 15 minuten van de voorstelling te zien. Op het podium niet de verwachte Jelle Cleymans en Jonas van Geel – die overigens wel aanwezig waren in het publiek – maar veelbelovend jong talent: Yanni Bourguignon en Jérémie Vrielynck, die alternerend met Cleymans en Van Geel de rollen van Jan en Fons op zich zullen nemen. De cast wordt verder aangevuld met grote namen als Niels Destadsbader, Bert Verbeke, Sandrine Van Handenhove, Peter Van De Velde, Remi De Smet, Marc Peeters, Charlotte Timmers en Ron Cornet.
 
De eerste 15 minuten smaakten alvast naar meer! Én u kan het zelf gaan bekijken in Puurs vanaf 5 juni.

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025